Ukens lag uke 36 – 37

Andebu G11

Andebu gutter 11 år består av 12 spillere. Denne gjengen har gått fra å være 12 spinnville typer til en konsentrert, høflig og fotballinteressert gjeng. Fra å vurdere hvorvidt man selv ønsker å bruke tiden sin på dette; til å glede seg til trening og kamp er ganske stor, men i mitt tilfelle høyst reell. Det å sette en struktur og noe gjenkjennbart hver trening ble nøkkelen til å «samle gjengen». Fokuset på at det skal være gøy; samtidig som man gradvis øker forventinger og vanskelighetsgrad og at man får til å individualisere etter nivå og interesse er en vanskelig men morsom oppgave. Fra fjorårssesongen ble vi to trenere; Lars Svendsen kom inn sammen med meg. Dette ga laget og meg et løft; ved at man i større grad får til å følge opp hver enkelt. Lars har også spilt så mye FIFA, sett så mye fotball og spilt så mye selv, at han har en helt klar formening om hvordan vi skal spille fotball. Det har gjort at vi i dag er et mye mer spillende lag, og enkelte ganger; når det vi har trent på skinner gjennom i kampsituasjon, ser Lars og jeg på hverandre og gir hverandre et anerkjennende blikk og jeg tror vi begge blir stolte av denne gjengen. Vi har også utviklet noen egne begreper; «ta en Gregersen», «to ører en munn», «Dent hjelper mot alt», «buskerud-triks» og «kampens kjeltring». Kampens kjeltring henger høyt; og er en utmerkelse til en som utmerker seg i kamp, viser engasjement, viser omsorg for andre og utviser stor grad av fair play. Han får ansvar på de to neste treningene for oppvarming, og er for kaptein å regne neste kamp. Det er gøy å se hvilket ansvar de da tar; og hvordan resten av gruppa respekterer den som for tiden er «kampens kjeltring».

Jeg vil også berømme foreldregruppa til denne gjengen. Blide, positive, hyggelige, morsomme og deltakende.

Vi taper noen kamper og vinner noen kamper. Med tiden har resultat blitt viktigere; men vi setter spilleglede, innsats og «å spille sammen» høyest. 

Legg igjen en kommentar